Certificering

Van den Born Carrosserie beschikt over een groot aantal certificaten waardoor de kwaliteit van het bedrijf en de gefabriceerde producten worden gewaarborgd. Om deze certificaten te verkrijgen worden de op- en ombouwen en de processen van Van den Born regelmatig aan strenge fabrikantenaudits onderworpen. Deze audits worden uitgevoerd door kwaliteitsmedewerkers of externe kwaliteitsbureaus aangestuurd vanuit het hoofdkantoor van de autofabrikant. Het certificaat wordt enkel overhandigd wanneer de op- en ombouw richtlijnen van de fabrikant worden gevolgd, de processen een continue kwaliteit waarborgen en voldoende zekerheden worden afgegeven.

Certified partners

Ford Pro Converter

Ford Commercial Vehicles

Van den Born is deelnemer in de 'Qualified Vehicle Modifier Program' van Ford. Na een uitvoerige audit door Ford Commercial Vehicles zijn wij aangemerkt als Pro Convertor van Ford bedrijfswagens.

qualifiedpartner mercedes-benz

Mercedes-Benz Trucks

Van den Born is door Mercedes-Benz Trucks benoemd tot QualifiedPartner. Het bevestigt dat Van den Born als carrosseriebouwer voldoet aan de hoge eisen op het gebied van kwaliteit, verkoop en aftersales-services die Mercedes-Benz Trucks aan carrosseriebouwers stelt.

Mercedes-Benz VanPartner

Mercedes-Benz VanPartner

Van den Born is door Mercedes-Benz aangewezen als VanPartner. Dit betekent dat Van den Born voldoet aan de eisen van kwaliteit, verkoop, engineering, technologie en after-sales gespecificeerd door Mercedes-Benz Vans voor carrosseriebouwers op het gebied van individuele carrosserie oplossingen.

nissan preferred partner

Nissan

Van den Born heeft vanuit Nissan het certificaat 'preferred partner Converter' ontvangen. Na een uitgebreide audit is vastgesteld dat onze op- en ombouwen van Nissan bedrijfswagens en onze organisatie voldoen aan de door de fabrikant gestelde eisen.

certificaat stellantis

Peugeot, Citroën & Opel
PSA Groupe Quality Certificate - Level 3

De PSA Groupe heeft Van den Born het kwaliteits-certificaat level 3 overhandigd. Dit certificaat geldt als kwaliteitsnorm voor de ombouw van Peugeot, Citroën, Opel en Fiat voertuigen. Het is door PSA Groupe verstrekt na een audit door bureau Veritas Unicar.

renault converter approval

Renault

Van den Born heeft vanuit Renault het certificaat 'Renault/Dacia Converter approval' in ontvangst mogen nemen. Dit betekent dat onze op- en ombouwen van Renault bedrijfswagens volgens fabrieksrichtlijnen worden uitgevoerd.

integratedpartner volkswagen

Volkswagen IntegratedPartner Commercial Vehicles

Van den Born is gecertificeerd ombouwer van Volkswagen bedrijfswagens. Het certificaat is door Volkswagen Commercial Vehicles uitgereikt vanwege onze aantoonbare kwaliteit, technische expertise en ervaring in de ombouw van Volkswagen bedrijfswagens.

Overige certificaten

FysergoKEUR

De “Vaste open laadbak”, “Kippende laadbak” en de “Veegvuilopbouw” voldoen aan de ARBO-richtlijnen en de gestelde kwaliteitseisen opgenomen in de Fysergo Ergonomie Toetsing (FET). Fysergo, een onafhankelijk ergonomie expertise bureau, heeft eerst in de praktijk onderzoek gedaan na het gebruik van onze opbouwen. Dit betekent dat daadwerkelijk een deskundige van Fysergo heeft meegelopen bij een aantal van onze klanten. Op basis van deze praktijk ervaring zijn adviezen ter verbetering van de ergonomie opgesteld. We hebben waar nodig onze opbouwen destijds aangepast en na een herkeuring is voor alle 3 de opbouwen het ERGO-certificaat afgegeven. Fysergo is nu te vinden onder de naam: BeLife.

NEN 9140 elektrische en hybride voertuigen

Getraind NEN 9140

Van den Born heeft een certificaat voor het veilig omgaan met elektrische en hybride voertuigen. Dit certificaat is uitgegeven door VOC Nationaal opleidingsinstituut voor de schade- en carrosseriebranche.

iso 9001 certificering

TÜV Nederland ISO 9001

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Van den Born Carrosserie B.V. en de toepassing daarvan voldoet aan de eisen zoals neergelegd in de norm: NEN-EN-ISO 9001:2015.

RAI Vereniging

Van den Born is lid van de RAI vereniging (afdeling speciale voertuigen), de branchevereniging van de fabrikanten en importeurs van wegvervoermiddelen.

RDW bedrijfserkenning

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) heeft Van den Born Carrosserie gecertificeerd voor het fabriceren van typegoedgekeurde constructies door middel van een COP-verklaring (Conformity of Production). Met deze certificering bevestigt het RDW dat Van den Born Carrosserie conform de door het RDW gespecificeerde kwaliteitseisen produceert. Op basis van dit COP wordt het mogelijk om gehele carrosserieën, of deelproducten daarvan, te laten typegoedkeuren, hiermee vervalt de noodzaak tot een individuele keuring. Dit kan, zeker bij grotere aantallen, leiden tot een aanzienlijke reductie in keuringskosten. De processen binnen Van den Born Carrosserie, worden door middel van een 2-jaarlijkse audit door het RDW getoetst aan de eisen gesteld voor het behoud van het COP.

Erkend Leerbedrijf (VOC en Kenteq)

Van den Born Carrosserie is een erkend leerbedrijf, erkend door het VOC (vakopleiding carrosseriebedrijf) en Kenteq (Kenniscentrum voor technische vakmanschap).

Samenwerking

Het behalen van certificaten is een indirect gevolg van een nauwe samenwerking met bekende automerken.