MVO

Van den Born neemt verantwoordelijkheid voor de gevolgen van haar activiteiten en beslissingen op de mens, het milieu en de maatschappij. Lees op deze pagina over onze Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) activiteiten.

Van den Born richt haar ondernemingsactiviteiten op waardecreatie op langere termijn in de drie dimensies: people, planet en profit.

People

 • Kansen bieden aan mensen in de samenleving met een mindere mogelijkheid om aan het arbeidsproces deel te nemen.
  Van den Born heeft al enkele jaren full-time een medewerker via een SW-bedrijf in dienst en besteedt, indien mogelijk, werk uit bij een SW-bedrijf.
 • Jonge mensen de kans geven zichzelf te ontwikkelen.
  Van den Born neemt deel aan de “Op stap naar werk”-dag in Waalwijk, waarbij VMBO’ers bedrijfsbezoeken brengen om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Van den Born biedt voortdurend stage- en afstudeerplaatsen voor studenten (VMBO, MBO en HBO) en is een erkend leerbedrijf bij Kenteq en VOC.
 • Ontwikkelen van de competenties van onze medewerkers.
  Van den Born biedt haar personeel opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid tot het behalen van een Ervaringscertificaat.
 • Steunen van goede doelen.
  Ieder jaar sponsort Van den Born een landelijk goed doel. Zoals in 2009 Haïti en in 2010 het KWF. In 2011 steunden wij het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2012 steunde Van den Born Carrosserie B.V. de Alpe d'HuZes. Tijdens dit evenement wordt geld bijeen gefietst op de Alpe d'Huez voor de strijd tegen de gevolgen van kanker. Klik hier voor meer informatie over het evenement.
  In 2013 hebben wij deelnemers van een fietstocht gesponsord waarvoor de opbrengst voor Hospice Franciscus de Wind in Waalwijk was.
  In 2014 hebben wij gedoneerd aan een deelnemer van Swim to fight cancer. Klik hier voor meer informatie over dit evenement.
  Wij zijn één van de sponsoren van de Santa Run Waalwijk 2015. De Santa Run is een evenement voor 11 goede doelen in Waalwijk en omstreken.
  Ook in 2016 steunden wij de de Alpe d'Huez en tevens handbalvereniging HV Tachos.
  In 2017 doneerden wij aan de Nederlanse Hartstichting en steunen wij wederom de Alpe d'Huez.

Planet

Beheersing van afvalstromen met een ver doorgevoerde afvalstroomscheiding om de mate van recycling op een zo hoog mogelijk niveau te realiseren.

 • Verduurzamen van de inkoop
 • Realiseren van duurzame producten
 • Realiseren van producten die voor een steeds groter deel recyclebaar zijn
 • Het inspireren en motiveren van de medewerkers om zo duurzaam en milieubewust als mogelijk te handelen.

Profit

Natuurlijk gaat het naast het welzijn van mens en klimaat ook om de duurzaamheid van relaties en de continuïteit van de onderneming. Wij zien het als onze taak om de 3 P’s dusdanig met elkaar in balans te brengen zodat geen van de 3 P’s lijdt onder de andere. Dat is verantwoord ondernemen.