GGZ in jouw straat GIJS mercedes e-sprinter

GIJS bus brengt specialistische zorg dichter bij de cliënten

Het doel was een volledig zelfrijdende elektrische bus die in 2030 specialistische zorg dichter naar de cliënten brengt. Zo ver is het nog niet, maar met de GIJS bus maakt GGZ organisatie Youz de eerste stap in de richting.

GGZ In Jouw Straat

De GIJS bus is een behandelkamer op wielen, waarbij de letters GIJS staan voor 'GGZ In Jouw Straat'. De volledig elektrische Mercedes e-Sprinter is door Van den Born voorzien van een inrichting die volledig aansluit op de wensen van GGZ organisatie Youz.

Mobiele behandelkamer

De GIJS bus wordt gebruikt als mobiele behandelkamer voor kinderen met een licht verstandelijke beperking en psychische problemen. Bij de inrichting is daarom gekozen voor rustgevende kleuren om een knusse speel- en behandelkamer te creëren. Ook de buitenkant van de bus oogt vrolijk en dankzij de geblindeerde ramen is het niet mogelijk om van buiten naar binnen te kijken.

GGZ Gijs bus in jouw straat

Voorzieningen

Om op locatie goed te kunnen werken, is de mobiele behandelkamer voorzien van vele gemakken. Zo is er een wastafel met schoon drinkwater, een computer met een beeldscherm aan de wand, een koffiezetapparaat en een Dometic airconditioner die het klimaat in de bus reguleert.

Stroomvoorziening

Om alle apparaten van stroom te voorzien is de GIJS bus uitgerust met een Clayton Multipower 2.500W. Deze All-in-One Power Supply is in staat alle apparaten tegelijkertijd te laten werken. Om deze accu op te laden is er een DEFA aansluiting aangebracht. Deze zorgt er tevens voor dat de volledige elektrische installatie autonoom werkt ten opzichte van het voertuig.

Clayton Multipower 2500W

Volgeboekt

Het idee voor de GIJS bus komt van Corine van Vliet, kinder- en jeugdpsychiater. Zij zag in dat het voor jonge cliënten vaak veel stress geeft om ergens naartoe te gaan en daarom bedacht zij een mobiele behandelkamer die naar de cliënten toe komt. De eerste reacties van de kinderen waren zeer positief en de bus staat voor de komende tijd al volgeboekt.

Wij wensen Youz en hun cliënten veel (werk) plezier met dit mooie voertuig.

Bekijk ook het videointerview van het Algemeen Dagblad over de GIJS bus.

Bekijk het laatste nieuws: