Open laadbak op Iveco Daily chassis cabine

Iveco Daily open laadbak voor de Gemeente Raalte

In opdracht van Bakker Bedrijfswagens mochten wij voor de Gemeente Raalte deze Iveco Daily voorzien van de ERGO open laadbak opbouw. De wensen waren heel specifiek en dat resulteert in een prachtige opbouw op maat.

Iveco Daily open laadbak

De opbouw werd op maat gemaakt voor de Iveco Daily 5.0 ton GVW dubbele cabine. Dit sterke voertuig heeft een hoog laadvermogen en is daarmee uitermate geschikt voor zware taken.

Open laadbak Iveco Daily met verkeersborden

Verkeersborden

Op de linkerzijde van de open laadbak bevindt zich een rek die ruimte biedt voor het opbergen van circa 15 verkeersborden. Aan de rechterzijde is een uitschuifbare bankschroef gemonteerd welke handig is bij het uitvoeren van snelle reaparaties langs de weg.

De opbouw biedt ook ruimte voor het opbergen van zes verkeersbord voeten. Omdat deze voeten 20kg per stuk wegen, was het voor de gebruiker belangrijk om het opbergen hiervan in te richten met ergonomie in het achterhoofd. Er zijn twee opbergvakken onder de laadbak gemaakt. Hierdoor hoeven deze zware blokken niet hoog opgetild te worden om op te bergen.

Ergonomisch opbergen voeten verkeersborden onder laadbak

Opbergkast

Tussen de laadbak en cabine is een aluminium tranenplaat opbergkast geplaatst. Deze opbergkast is groot genoeg voor het opbergen van diverse materialen. Dankzij de twee afsluitbare rolluiken ligt het kostbare gereedschap altijd veilig opgeborgen. De verdeling van drie vlonders en twee lades in de opbergkast biedt de gebruiker ruim voldoende opbergruimte.

Stroomvoorziening

In de opbergkast zijn twee dubbele wandcontactdozen geplaatst die aangesloten zijn op een 2500W Clayton Multipower systeem. Deze All-in-One Power Supply is in staat om meerdere apparaten tegelijkertijd te laten werken. Ook maakt dit het voor de gebruiker mogelijk om accu's van apparaten op te laden. Om het Clayton Multipower system bij te laden is aan de buitenzijde van de Iveco Daily een walaansluiting aangebracht.

Optische signalering

Om de zichtbaarheid van het voertuig te vergroten is rondom optische signalering aangebracht. Zo is de grille van de Iveco Daily voorzien van oranje flitsers, evenals de achterkant van de open laadbak. Op het dak van de cabine is een Weltronic ledbalk gemonteerd die is uitgevoerd met 48 LEDS. Bijzonder aan de flitsers is dat deze dimbaar zijn waardoor bij gebruik in de nacht, medeweggebruikers niet verblind raken.

Actieraam

De achterzijde van de open laadbak is voorzien van een extra uitneembaar palenjuk. Dit maakt het mogelijk om lang materiaal op de palenjukken te vervoeren. Het achterbord is vast en voorzien van een actieraam waarop verkeersborden en verlichting zijn aangebracht, wat de veiligheid voor de berijders vergroot tijdens wegwerkzaamheden.

Actieraam op open laadbak

Gemeente Raalte

De Iveco Daily open laadbak is gebouwd in opdracht van Stefan Wuestman van Bakker Bedrijfswagens Apeldoorn en is bestemd voor de Gemeente Raalte. Van den Born wenst de Gemeente Raalte veel veilige kilometers toe.

Bekijk het laatste nieuws: