Goupil G4 bedrijfswagens in de Efteling

Tien nieuwe Goupils in sprookjespark de Efteling

De Efteling in Kaatsheuvel verkleint haar footprint door de aanschaf van tien volledig elektrische Goupil bedrijfswagens. Deze Goupils zijn voorzien van verschillende opbouwen die door de Efteling voor een ruim aantal werkzaamheden worden ingezet.

Elektrische Goupils in de Efteling

Sprookjespark de Efteling heeft een tiental wagens in het park vervangen door 100 procent elektrische Goupils. De negen G4's en één G5 zijn geïmporteerd door Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit en aan de Efteling geleverd door Bert van Loon Groentechniek uit Waalwijk. Verschillende opbouwen aan de uit Frankrijk afkomstige voertuigen werden door Van den Born uitgevoerd.

Goupil G4 met ALU-Top imperiaal

Duurzaamheid

"Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de Efteling", vertelt Frans Kimmel, Coördinator Service & Ondersteuning bij de Efteling tegenover Stad en Groen.nl. "We zijn altijd op zoek naar de duurzaamste manieren om ons werk te doen. Die Goupil-voertuigen helpen ons daar heel goed bij. Ook het uitstootvrije en stille karakter van de wagens zijn belangrijke overwegingen geweest".

Sprookjesachtige sfeer

De Efteling zet de Goupils in voor verschillende werkzaamheden. Zo heeft de Efteling een aantal uitvoeringsdiensten, zoals een Bouwdienst, Milieudienst en Groendienst. De elektrisch aangedreven Goupils vervoeren materialen zoals gereedschap en onderdelen. Dit gebeurt voornamelijk na sluitingstijden of achter de schermen omdat de Efteling geen afbreuk wil doen aan de sprookjesachtige sfeer in het park.

Goupil G4 in sprookjespark de Efteling

Souvenirs Express

De enige Goupil die bezoekers wellicht tegen komen in het park is de Souvenirs Express. Deze Goupil is versierd als een cadeautje en is bedoeld om de souvenirs van de bezoekers naar hun verblijf, of naar de ingang van het park te brengen. Zo hoeven zij er niet de hele dag mee rond te lopen.

Goupil G4 souvenirs express efteling

Over de weg

Een groot bijkomend voordeel van de Goupils is dat deze een kenteken hebben. Hierdoor mogen de voertuigen ook buiten de parkgrenzen rijden zoals bij de verblijfsaccommodaties en het golfpark van de Efteling. Daarnaast worden de Goupils steeds vaker gebruikt om een boodschap te doen in Kaatsheuvel of elders in de buurt, waardoor de brandstof voertuigen vaker blijven staan.

Bekijk het laatste nieuws: